Sportmassage


Door onze alledaagse bezigheden kunnen allerlei klachten ontstaan en hebben spieren veel te lijden. Deze spierklachten zijn niet veel anders dan die van sporters.

Een sportmassage kan in deze gevallen zeer nuttig zijn en voor veel verlichting zorgen en zal door uw spieren hartelijk worden ontvangen. Een regelmatige massage kan veel stress gerelateerde klachten verminderen of wegnemen, kortom bijdragen aan de algehele gezondheid.

Een massage heeft een rustgevende werking, werkt ontspannend voor de spieren en geeft een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

 

Spieren en de bijbehorende structuren hebben bij belasting vaak veel te lijden. Dit uit zich in bijvoorbeeld spierpijn, vermoeidheid en stijfheid. Sportmassage is een goede manier om het herstel

te bevorderen.

De massage is er vooral op gericht ongemakken te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen.Massages kunnen spierpijn voorkomen of verminderen en het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Het doel is dan ook vooral een versnelde afvoer van afvalprodukten van de stofwisseling te bewerkstelligen en een ontwatering van de spieren. Tevens geeft het een grotere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen.

Verschillende sporten verschillende behoeften

Iedereen die sport wil zich graag fit voelen, fit zijn en fit blijven. Helaas komt het vaak voor dat er blessures door overbelasting ontstaan, die het onmogelijk maken om lekker te kunnen sporten.

Een goede begeleiding van de sporter is erg belangrijk, van een goed opgebouwde training tot het goed verzorgen van je lichaam.

 

Verschillende sporten, verschillende behoeften. Een wielrenner heeft een andere aanpak nodig dan een atleet of een voetballer. Er is behoefte aan een (preventieve) sportmassage op maat.

 

Door middel van een sportmassage kun je de spieren extra aandacht geven in de aanloop naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar ook bij het herstel na een training.

De massage is er vooral op gericht om ongemakken (spierpijn, vermoeidheid en stijfheid) te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen, spierpijn te voorkomen of verminderen en het herstelproces te versnellen en te ondersteunen.

Een sportmasseur kan aangeven wanneer spieren te veel belast worden en er blessures op de loer liggen.